keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Viljo silmätutkimuksessa


Kiitos Mariannalle! Tämä on taas arvokasta tietoa.
Käytimme tänään Viljoa silmätarkastuksessa ja gonioskopiassa. Löytöhän sieltä tuli, tosin ei mikään kovin yllätys ollut. Toivotaan ettei Viljo kuitenkaan sairastuisi koskaan glaukoomaan. Ikää kohta 9 vuotta. Tässä pentueessahan on yksi glaukoomakoira ja ainakin emän takana ja molempien vanhempien jälkeläisissä on glaukoomaan sairastuneita.

Wild Fellow´s Royal Crown "Viljo" (Benchmark Jest Cymro-Rocbee O´Thelma)
Silmät: Ei muutoksia
Gonioskopia: Laminae eli muutoksia kammiokulmissa on yli 30%, joka tarkoittaa sitä, että koiralla on kohonnut riski sairastua glaukoomaan.
Paineet olivat kuitenkin normaalit 16 mmHg molemmissa silmissä.

"Epän. l. pectinatum. Silmän kammiokulmassa sijaitsevan pektinaattiligamentin arviointi vaatii kammiokulman tähystämisen eli gonioskopoinnin ennen silmäterän laajentamista. Yhden silmän tutkimus on riittävä. Mikäli yli 25 % kammiokulmasta on muuttunut tulee muutokset merkitä kohtiin fibrae latae, laminae ja tai occlusio löydösten mukaan. Diagnoosi on AVOIN, mikäli 25-50 % ligamentista on muuttunut. Diagnoosi on TODETTU, mikäli yli 50 % kammiokulmasta on muuttunut. Tämän lisäksi silmäsairauden vakavuuteen voidaan ottaa kantaa tutkimus-osiosssa. laminae ja occlusio- muutokset ovat aina vähintään kohtalaisia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti